Koryanalı
Hüseyin Köse

İçerikler

tahsin_celik.jpg Tahsin Çelik
favoritos.gif Acısu Köyü
oarrow.gif Acısu Köyü Tarihi
oarrow.gif Acısu Köyü Muhtarlığı
frec.gif Muhtardan
frec.gif Köy Meclisi
frec.gif Muhtarlık Çalışmaları
frec.gif Acısu Köyü Muhtarları
oarrow.gif Acısu İlköğretim Okulu

cafer_tosun.jpg Cafer Tosun
favoritos.gif AKKD
oarrow.gif Başkandan
oarrow.gif Tüzük
oarrow.gif Yönetim Kurulu
oarrow.gif Faaliyetler

hayati_durmus.jpg Hayati Durmuş
favoritos.gif AS-DER
oarrow.gif Başkandan
oarrow.gif Tüzük
oarrow.gif Yönetim Kurulu
oarrow.gif Faaliyetler

hasan_yirmibes.jpg Hasan Yirmibeş
favoritos.gif AKDER

favoritos.gif Diğer Derneklerimiz

favoritos.gif Acısu Tanıtım
oarrow.gif Acısu Köyü
frec.gif Acısu Köyü
frec.gif Turistik Tesisler
frec.gif Gezilecek Yerler
oarrow.gif Acısu Yaylaları
frec.gif Balıklı Yaylası
frec.gif Diğer Yaylalar
frec.gif Turistik Tesisler
frec.gif Gezilecek Yerler
oarrow.gif Yaylalarda Çevremiz
frec.gif Hıdırnebi Yaylakent 1
oarrow.gif Akçaabat
oarrow.gif Trabzon
frec.gif Uzungöl

favoritos.gif Aile Soyağacıgizle/göster
oarrow.gif Acısu Kütüğü. ilk Kayıt.
oarrow.gif Acısu'da Akraba Adları
oarrow.gif Çelik (Kutaloğlu) Ailesigizle/göster
frec.gif Çelik Soyağacı
oarrow.gif Özkurt (Kurtoğlu) Ailesigizle/göster
frec.gif Özkurt Soyağacı
frec.gif Kurt Dede
frec.gif Kıpçak Türkleri

kemence.png Yöresel Müzikgizle/göster
oarrow.gif Koryanalı Hüseyin Köse
oarrow.gif Kemençe Tulum Horon
oarrow.gif Karadeniz Müziği
oarrow.gif Radyo Karadenizgizle/göster
frec.gif istek Hattı
oarrow.gif Radyo Trabzon
oarrow.gif Radyo Sahil

tuerk_ani.gif Türklergizle/göster
oarrow.gif Türk Tarihi      gizle/göster
frec.gif Türklerin Soyağacı
frec.gif Akçaabat İlçesi
frec.gif Trabzon İli
frec.gif Doğu Karadeniz
frec.gif Türk Oğuz Çepni
frec.gif Türk Kıpçak Kuman
oarrow.gif Türkçe Kişi Adları
oarrow.gif Türkçe Sözlük

ata.gif Atatürk Köşesigizle/göster
oarrow.gif Resim Albümü

tasavvuf.gif İslamiyetgizle/göster
oarrow.gif İslam İlmihal
oarrow.gif İslami Videolar
oarrow.gif Kur'an Oku ve Dinle

europa_k.gif Avrupalı Türklergizle/göster
oarrow.gif Dövizle Askerlik
oarrow.gif Türkiye'ye Yolculuk
oarrow.gif Almanya'da Eğitim

reklam.gif Sitemizde Reklam

Nasıl bir eğitim istiyoruz?

Duyurular

Acısuluların eğitimdeki bugünü ve yarını

Eğitimle ilgili bir tür açılış yazımıza “Genç Eğitimciler” başlığı ile başladık. Bu başlığa ilişkin, özellikle genç öğretmenlerimizden Sevilay ve yine edebiyatçı öğretmenlerimizden Rabia Hanım’ın güzel yazıları oldu.  Çok teşekkür ediyoruz. 

Şimdi sıra projelere yönelik düşüncelerde, reaksiyonlarda!  Sadece genç öğretmen değil, (ki onların bu konuya görüşleriyle katılmalarını çok arzu ediyoruz ve önemsiyoruz da), bütün eğitimci arkadaşlarımız ile eğitimle içiçe olmayıp ama güzel görüşleri olan herkes ama herkes ile “Nasıl bir eğitim istiyoruz” konusunu paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle bizim köyümüzden (ilköğretim, lise, yüksekokul-üniversite olarak) başlamak istiyoruz.  Acısuluların kalabalık olarak yaşadığı diğer bölgelerle ilgili görüşlerinizi de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yurtdışını daha sonra gündeme almak istiyoruz ama isterseniz şimdiden de yazabilirsiniz.

Bu ortak görüşleri herkes kendi çevresinde, mümkün olan farklı platformlarda dile getirerek, bu konuda daha çok destek toplayabilmesi çok yararlı olacaktır. Biz de konunun takipçisi olacağız: köşe yazılarımızla, çeşitli duyurularla dile getirmeye devam edeceğiz, tabiki uygulama aşamasında da etkin rol üstleneceğiz.

1 Mayıs 2008 tarihine kadar herkes görüşlerini yazabilir. Kısa ve öz olması tercih edilir. Birbirine soru cevaptan ziyade, uygulanabilir fikirler üretmek yolunu tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır. Her yazıya sürekli yanıt verilmeyecek ve sizlerin görüşleri beklenecektir. Gerekirse bize özel  ileti de gönderebilirsiniz, sayfa e-posta haricinde ayrıca:  a.durmus.61@gmail.com ve durmus.a@versatel.nl .

1 Mayıs sonrası ne olacak?
Plan-İletişim ve Uygulama Bölümü:
1 Mayıs 2008 tarihinden itibaren bu görüşlerden yararlanılarak ortak bir görüş/plan oluşturulacak.  İlgili kurum, kuruluşlarla iletişim kurulacak, önerilerde bulunacak ve uygulamaya konulacak. Bu tarihten sonra izlenecek yol haritasını yine sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sorular:
1-      Köyümüzdeki  ilköğretimin değerlendirerek, bundan sonra  eğitim seviyesini daha da yükseltmek için nelerin yapılabilir?
2-      Lise, yüksekokul/üniversite eğitimdeki öğrencilerimizle ilgili mevcut durum nedir ve bundan sonra neler yapılabilir?
3-      Yetişkinlerin eğitimdeki şu andaki konumu ve bundan sonra neler yapılabilir?
4-      Acısu Köyü İlköğretim Okulu’nda ya da başka bir yerde ilköğretimini yapmış ve farklı konumlardaki Acısulular özellikle köyümüzdeki ( ya da diğer) eğitim için neler yapabilirler?
5-      Ayrıca köy derneklerimiz ile Acısulu işadamlarımız/işkadınlarımız eğitime nasıl katkıda bulunabilirler?

Lütfen yazılarınızı, değerli görüşlerinizi bu sorular çerçevesinde kısa ve öz yazmanızı arzu ediyoruz.  Selam ve saygılarımızla,

Ali Durmuş, Acısu Köyü İnternet Sayfası Danışmanı

Not: Acısu Köyü İnternet sayfamızın bir çok bölümünde, bu eğitim yazıya yer verilecektir.